Saraçlar Kur'an Kursu Törenle Açıldı

Saraçlar Kur'an kursu binası törenle açıldı.

Saraçlar Kur'an Kursu Törenle Açıldı
Edirne Valiliği ve vatandaşların katkılarıyla hazırlanan Kur'an kursunun açılış töreninde konuşan Vali Dursun Ali Şahin, Edirne'nin tarihin her döneminde ilim kenti olduğunu söyledi.

Fatih Sultan Mehmet'in de ilmini Edirne'de kazandığını anımsatan Vali Şahin, şunları kaydetti:

"İftar öncesi güzel bir tesisin açılışı için toplandık. Edirne bir geçmişte olduğu gibi bu günde bir ilim kentidir. Edirne büyük ilim adamları ve devlet adamları yetiştirmiştir. Edirne, Osmanlı zamanında 350 bin nüfusu ile Avrupa'nın dördüncü büyük kenti idi ve kentte kaliteli eğitim veren 24 medrese bulunuyordu.

Öyle olmasaydı Osmanlı'nın en kudretli padişahlarından olan Edirneli Fatih sultan Mehmet'te bu medreselerde yetişebilir miydi. Böyle ilim kenti olan Edirne'de bizde özellikle roman vatandaşlarımızın ve hanımların eğitimine ağırlık verdik. Edirne'nin en merkezi yerindeki bu harabe binayı 6 ay süren bir tadilattan geçirdik ve bu gün burada 38 öğrencinin kaldığı bir eğitim yuvası haline getirdik. Buradaki çocuklarımız normal eğitimlerini sürdürürken burada da dini eğitimlerini alacaklar."

Edirne Valiliği Mehter Takımı'nın konseri sonrası kurs binası Vali Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adalet Komisyon Başkanı Tayyip Özdurmaz, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan tarafından açıldı.

Kaynak: AA