Kırıkkale Üniversitesi'nde Kalite Bilinci Masaya Yatırıldı

Kırıkkale Üniversitesi Kalite Geliştirme ve Yönetim Birimi, Mavi Salon’da Kalite Yönetimi Sistemi kapsamına dahil birim yöneticileriyle 2015 yılı “Yönetimi Gözden Geçirme” (YGG ) toplantısı düzenledi.

Kırıkkale Üniversitesi'nde Kalite Bilinci Masaya Yatırıldı
Kırıkkale Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çağlayan, Prof. Dr. Hakan Kocamış, fakülte dekanları, yüksekokul ve enstitü müdürleri, Üniversite genel sekreteri, fakülte ve yüksekokul sekreterleri, daire başkanları ve birim sorumlularının katılımıyla yapılan toplantıda, Kalite Geliştirme ve Yönetim Birimi Sorumlusu Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yılmaz genel bir bilgilendirme konuşması yaptı.

Öğrenciler, akademik ve idari personele yapılmış olan anket sonuçlarında yer alan memnuniyet sonuçlarını katılımcılarla paylaşan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yılmaz, kalite bilincinin oluşturulmasında kişisellikten uzak olmak gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, “Kalite bilincinin oturtulması kapsamında tüm personelle paylaşım önemlidir. Kişisellikten uzak, kurumsal bir yapı için birim yöneticileri, Kalite Yönetimi Sistemi kapsamında yapılan çalışmaların gönüllülük esasına dayalı olduğu bilincini bütün personele benimsetilmesi konusuna duyarlılık göstermelidir. Yılda iki kez yapılacak olan YGG toplantılarının ilkinin yapıldığı bugün şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmalar gözden geçirilerek, nasıl daha iyi bir performans sergileriz, öğrencilerimiz ve personelimizin memnuniyetini nasıl yükseltiriz gibi sorulara odaklanarak, yapılacak olan iyileştirme tekliflerini burada değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

Genel Sekreter Mehmet Yılmaz’ın konuşmasının ardından Birim Kalite Temsilcileri iyileştirme önerilerinde bulundular. Toplantının bitiminde Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kalite Yönetim Sistemi’nin önemsedikleri bir çalışma olduğunu belirterek, “Toplantıda bulunan temsilcilerin katkıları çok değerli, TS EN ISO 9001-2008 belgesi almak burada tek başımıza bir çekirdek grubun yönlendireceği bir başarı değil. Sizlerin katılımı ve eleştirileri çok önemli. Buradaki liderler bizim yöneticilerimiz, liderler sorumlu oldukları alanlarda bu sistemi hem kendileri benimseyecek hem de benimsetme yönünde çaba gösterecekler. Bu çabaya katılan sayımız arttıkça, başarımız artacak ve daha iyi bir noktaya geleceğiz” dedi.

Kaynak: İHA