''Kahraman Şükrüçavuş'' Anıtı Başında Anıldı

25 Haziran 1920 günü İngilizlerin Mudanya'yı işgalinde tek başına düşmana karşı duran ve bir düşman binbaşısını, bir zabiti ve üç askeri öldürüp şehit düşen Canip oğlu Kahraman Şükrü Çavuş, ölümünün 95. yılında İskele Meydanı'ndaki anıtı başında anıldı.

''Kahraman Şükrüçavuş'' Anıtı Başında Anıldı
Törene Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Tayfun Paşaoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri, vatandaşların yanı sıra Kahraman Şükrüçavuş'un yeğenleri Mükerrem Yıldız ve Zerren Konur da katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Şükrüçavuş'un öz geçmişi okundu. Başkan Türkyılmaz konuşmasında, ''Kahramanlarımıza borcumuz çok, onları layık olduğu şekilde anmak, yaşatmak ve geleceğe taşımak bizlerin görevi, onlarla birlikte bu ülkenin her karışının kurtuluşunda canlarını vermiş ve onlar gibi gazilerimize de minnetlerimizi sunuyoruz.'' dedi.

Daha sonra Şükrüçavuş'un yeğeni Mükerrem Yıldız, anıt önünde dayısı adına kahramanlık şiiri okudu. Tören, Şükrüçavuş'un Anıtına karanfiller konularak son bulurken daha sonra tüm şehitler adına Eski Cami'de mevlit ardından da lokma dağıtımı yapıldı.

Kaynak: AA