Giresun'da Tarihi Camiler Restore Ediliyor

Giresun’da bulunan Osmanlı eseri tarihi camilerin restore çalışmaları hakkında Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral açıklamalarda bulundu.

Giresun'da Tarihi Camiler Restore Ediliyor
Giresun’da 1600’lü yıllardan kalma Osmanlı dönemi eserlerinin mevcut olduğunu belirten Oral, ”İl merkezinde Hacı Miktat Camisi yine Hacı Hüseyin mahallemizde Hacı Hüseyin Camisi, Kale mevkiinde Kale Camimiz ve yine Kale mevkiinde Kapukahve Camimiz ve Çınarlar Camimiz bunlardandır. Camilerimizden Hacı Miktat Camisi ve Şıh Camisi Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından restorasyonu yapıldı ve şuanda restore edilmiş şekilde ibadet hizmetindedir” dedi.

Kesin bir bilgi olmasa da Giresun’da 25 civarında tarihi cami olduğunu belirten Oral, ”Bizim yaklaşık 25 civarında il ve ilçelerimiz dahil tarihi camilerimiz mevcuttur. Giresun merkez olmak üzere Şebinkarahisar ilçemizde var, Görele, Piraziz, Bulancak Ve Yağlıdere ilçelerimizde var. Restorasyon işinin Ramazan ayına gelmesi Vakıflar Genele Müdürlüğü’nün ihale süreci ile alakalı oldu. Resmi bir prosedürü var o prosedür gereği bu hizmetler ihale ediliyor, ihaleyi alan firmalar bu konudaki takvimi ihale şekline göre ayarlıyorlar. Muhakkak zaten bir şekilde restorasyon bir ramazan ayına rastlamış oluyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA