Çukurova Üniversitesindeki Usulsüzlük Davası

Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında açılan davada, eski rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun da bulunduğu tutuksuz 48 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Akınoğlu, bazı sanıklar ile müştekiler ve avukatları katıldı.

Akınoğlu savunmasında, müşteki sanıklardan müteahhit Cumali Kurtar'ı suçlayarak, "2006'dan bu yana çok sayıda şikayeti bulunuyor. Neden o tarihlerde değil de 2010 yılına kadar şikayetçi olmadı? Duygusal davranıyor, iflasından bizi sorumlu tutuyor" dedi.

Müşteki sanık Kurtar ise "Akınoğlu'nun her lafı yalan. Ödeme yapacaklarını söyleyerek beni oyaladılar. Onun için şikayetçi olmadım. Bu olayı ortaya çıkaran benim. Ceza alacaksam da itirafçılıktan yararlanmak istiyorum" diye konuştu.

Diğer sanıklar, ilk celsedeki savunmalarını tekrar ettiklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarından gelen talep üzerine 48 sanığın duruşmadan vareste tutulmalarına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Sanıklar hakkında 2005-2012'yi kapsayan dönemde, "üniversite ihaleleri ve hak edişlerin ödenmesinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı, zimmet, rüşvet, 6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından 82 ila 7 yıl hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA