Cezaevindeki Eski İhvan Başkanı Akif'in Sağlık Durumu

Mısır'da askeri darbenin ardından tutuklanıp, müebbet hapse mahkum edilen eski Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif'in (87) sağlık durumundan endişe ediliyor.

İhvan'ın hukuk işlerinden sorumlu komisyon başkanı Abdulmunim Abdulmaksud, askeri hastanede tedavi gören Akif'in kendilerine bilgi verilmeden başka bir hapishaneye nakledildiğini belirterek, "Kahire'nin güneyindeki El-Meadi Askeri Hastanesi'nde tedavi gören müvekkilim, salı günü herhangi bir açıklama yapılmadan bir hapishaneye nakledildi. Akif'in sağlık durumundan endişe ediyoruz" dedi.

Hukuk komisyonu üyelerinden Hasan Salih de 87 yaşındaki Akif'in ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığını ve sağlık durumunun her geçen gün kötüleştiğini ifade ederek, "Akif, yüksek güvenlikli Akrep Cezaevi'ndeki tutukluluk sürecinde tedavi için askeri hastaneye nakil talebi üzerine Meadi Askeri Hastanesi'ne sevk edilmişti. Şimdi ise İçişleri Bakanlığı tarafından yeniden Akrep Cezaevine mi yoksa başka bir yere mi gönderildiğine ilişkin bilgimiz yok" diye konuştu.

Mısır'da Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından tutuklanan Muhammed Mehdi Akif, sağlık sorunları nedeniyle aynı yıl eylül ayında askeri hastaneye sevk edilmişti.

Bir çok davada yargılanan Akif, 30 Haziran 2013'te başlayan yönetim karşıtı gösteriler sırasında İhvan Genel Merkezi önünde 9 kişinin öldüğü ve 91 kişinin yaralandığı iddia edilen olaylarda "öldürmeye teşvik, ruhsatsız silah bulundurma, silahlı gruplara katılma" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: AA