Arnavutluk'taki Operasyon

Arnavutluk'un güneyinde, Yunanistan sınırı yakınındaki Ergiri'ye (Gjirokaster) bağlı Lazarat köyünde, dün sabah polise taciz ateşinde bulunan bir gruba yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Arnavutluk Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Arnavutluk'un Kolombiyası" olarak nitelendirilen Lazarat'taki operasyonun devam ettiğini belirtilirken, operasyon kapsamında şu ana kadar 14 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Polise taciz ateşinde bulunan grup ile emniyet güçleri arasında dün yaşanan çatışmada İbrahim Basha isimli polis memuru hayatını kaybetmiş, iki polis memuru da yaralanmıştı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Tiran'daki bir hastanede tedavileri süren iki polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Bu arada, Arnavutluk Cumhurbaşkanlığı, dün şehit düşen polis memuruna ülkedeki en yüksek şehitlik madalyası olan "Altın Kartal Madalyası" verileceğini açıkladı.

"Arnavutluk'un Kolombiyası" olarak nitelendirilen Lazarat köyü, buradaki Hint keneviri tarlaları ile biliniyor. Geçen yıl, yaklaşık 800 polis ve askerin katıldığı operasyonla gündeme gelen köyde, 112 bin kök Hint keneviri ve 39 ton esrar imha edilmiş, 18 kişi gözaltına alınmış ve çok sayıda silah ele geçirilmişti.

Kaynak: AA