Gördes'te Kiraz Hasadı Başladı

Manisa’nın Gördes ilçesinde kiraz üretiminin yoğun olduğu Börez, Beğel, Malaz, Oğulduruk, Efendili ve Kabagoz Mahallelerinde kiraz hasadı başladı. Hasadı yapılan Napolyon, Lambert ve erkenci kısa saplı gibi çeşitler yurt içi ve yurt dışı tüketicisiyle buluşmak için Börez Mahallesi alım merkezinde satışa sunuluyor.

Gördes'te Kiraz Hasadı Başladı
Gördes Kaymakamı Hakan Bilgin ve Belediye Başkanı Muhammet Akyol kiraz alım merkezlerini ziyaret ederek üreticiyle biraraya geldi. Kaymakam Bilgin ve Başkan Akyol’a İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, Börez Mahalle Muhtarı İsmail Oruç eşlik etti.

Börez kiraz alım merkezini gezerek üreticilerle buluşan Kaymakam Bilgin ve Başkan Akyol, üreticilerle hasat ve hasat sonrası ürün satışını değerlendirerek, kiraz sezonunun hayırlı olmasını ve üreticilere bol kazançlar getirmesini temenni etti. Kaymakam Bilgin ve Başkan Akyol daha sonra bir kiraz bahçesine geçerek iftar için kiraz topladı.

Bu seneki üretim sezonu boyunca oluşan hava şartları nedeniyle alımların 1 ay daha süreceği öğrenilirken, Gördes’te önemli bir sektör haline gelen kiraz üretiminin yaklaşık 5 bin dekarlık alanda yapılarak toplamda bin 400 ton ürün elde edildiği öğrenildi. Bin 400 ton kirazın yaklaşık 800 tonunun ise yurt dışına ihraç edildiği Börez, Beğel, Kıran, Malaz, Oğulduruk, Efendili ve Kabagoz gibi mahalleler kiraz üretimiyle dikkat çekiyor.
Kaynak: İHA