Gezin Çileği Tezgahtaki Yerini Aldı

Elazığ’ın meşhur Gezin çileği tezgahlarda yerini aldı. Yaz aylarının vazgeçilmez tadı olan ve kilosu 4-5 lira arasında satışa çıkan Gezin çileğine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Gezin Çileği Tezgahtaki Yerini Aldı
Yerli çilek olarak bilinen Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde yılda sadece 20 gün meyve verdiğini ifade eden pazarcılar, bu çileğin diğer ziraat çilekleri gibi olmadığını söyledi.

Pazarcılar, "Sabah erken saatlerde tarlada toplamaya başlıyoruz. Ortalama bir kişi 10 veya 15 kasa çilek toplayabiliyor. Vatandaşlar ilgi gösteriyor. Gerek yemelik gerekse reçellik olarak satışlar bu dönemde beklediğimiz gibi gidiyor. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz eğer reçel yapacaklarsa mutlaka bu organik gezin çileğinden yapsınlar daha faydalı ve uzun süre korunaklı olacaktır" dedi.

Çilek mahsullerinin bu sene daha uygun fiyatta olduğunu kaydeden vatandaşlar, "Çileği bu sene bol bol alabiliyoruz. Kışa hazırlık konserve ve reçel yapmak için alıyoruz. Yazın vazgeçilmez meyvesidir. Bu senede geçen seneye göre fiyatlar oldukça uygun" diye konuştu.

Kaynak: İHA