Dağcılar Şelaleye Tırmandı

Uludağ Dağcılık Kulübü'nden (ULUDAK) 12 sporcu, Bilecik'in Yenipazar ile İnhisar ilçeleri arasındaki Harmankaya Kanyonu'na bağlantısı bulunan ve 40 metrelik şelalenin de yer aldığı Koyunlu Geçişi'nde ilerleyerek bölgenin güzelliklerini görme imkanı buldu.

Kulüp Başkanı İsmet Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla Bilecik'e gelerek kanyon bölgesindeki Harmanköy'de kamp kurduklarını söyledi.

Olumsuz hava koşulları ve su seviyesinin yüksek olması nedeniyle kanyona girmek yerine Koyunlu Geçişi'ne yöneldiklerini belirten Şentürk, "40 metreden biraz daha yüksek olan şelaleden inişin ardından 550-600 metre uzunluğunda hamama kadar olan kısım, bugüne kadar görmediğimiz özel bir yer. Burayı tersten çıkarak güzel bir aktivite gerçekleştirmiş olduk. Burası daha amatörler için bile çok eğlenceli, mükemmel bir doğal oluşum" diye konuştu.

Şentürk, Harmankaya Kanyonu'nun tabiat parkı ilan edildiğini hatırlattı.

Bölgenin korunması için bunun yeterli olmadığını savunan Şentürk, şunları kaydetti:

"Yenipazar ilçesi Karahasanlar köyünden Sakarya Nehri'ne kadar olan kısım da önemli doğal zenginlikleri barındırıyor. Buralar yeterince incelenmeden küçük bir alan, tabiat parkı ilan edildi. Özellikle Harmankaya bütün olarak, karşısındaki ve çevresindeki kaya kütleleri doğa harikası konumunda. Vadi, Sakarya Nehri'ne kadar birçok mağara, kanyon, termal su ve ilginç kaya oluşumlarıyla önemli bir doğal doku. Bölgenin daha geniş alanının tanıtılması ve korunması gerekiyor. Doğal güzelliğin kaybolmaması için bölgedeki taş ocaklarının faaliyetleri de durdurulmalı."

Kaynak: AA