Bursa'da Çalınan Ticari Taksi Manisa'da Yakalandı

Bursa’da ticari taksiyi çalan şüpheliler, araçta bulunan uydu takip sistemi sebebiyle birkaç saat sonra Manisa’nın Akhisar ilçesinde polis tarafından yakalandı.

Bursa'da Çalınan Ticari Taksi Manisa'da Yakalandı
Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından üyelerinin hizmetine sunulan uydu takip sisteminin sağladığı anlık bilgi akışıyla, Hipodrom Caddesi üzerinden çalınan Bünyamin Avcıoğlu’na ait olan 16 T 0480 plakalı ticari taksi, aynı gün birkaç saat içinde Manisa ili Akhisar ilçesi çıkışında polisler tarafından yakalandı. Olayın can kaybına yol açılmadan neticelenmesine katkı sağlayan Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Uydu Takip Merkezi çalışanı Serkan Yılmaz’a, göstermiş olduğu özverili çalışmadan dolayı Başkan Hasan Topçu ve araç sahibi Bünyamin Avcıoğlu teşekkür plaketi verdi.

Teşekkür için Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası haber merkezine giden ticari araç sahibi Bünyamin Avcıoğlu, “Çalındı bilgisi geldikten sonra oda haber merkezi ile bağlantıya geçtik. Oda tarafından araç takip sistemi ile aracım anlık takip altına alındı. Haber merkezi çalışanı Serkan kardeşimizin de çabaları ile aracımıza ulaştık” dedi.

Topçu ise, oda çalışanı Serkan Yılmaz’ı tebrik ederken, araç sahibi Bünyamin Avcıoğlu’na da geçmiş olsun diledi. Topçu, “Yaşanan bu olayda haber merkezine bilgi geliyor ve merkezde çalışan arkadaşımız uydu takip sistemi sayesinde güvenlik birimlerine anlık bilgi akışı sağlıyor. Aracın bulunmasına önemli katkı koyuyor. Burada tüm ticari taksilerimizin odamız tarafından 24 saat takip edildiğini tekrar duyurmak istiyorum. Odamız her zaman onların yanında ve hizmetinde. Birkaç yıl önce hizmete aldığımız araç takip merkezimizin duyulmasıyla yaşanan olumsuz durumlarda düşüşler kaydedildi. Bu merkezde kurulu uydu üzerinden araç takip sistemi sayesinde anında bilgi akışı sağlanıp, olası can ve mal kaybının önüne geçilebilmektedir. Bizim için esnafımızın ve vatandaşımızın can ve mal güvenliği her şeyden önemlidir” açıklamasını yaptı.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Uydu Takip Merkezi çalışanı Serkan Yılmaz, "Olay bize intikal eder etmez emniyet müdürlüğüyle irtibata geçtik. Daha sonra da aracı takip sistemi ile takibe başladık. Aracı Balıkesir’den Susurluk’tan Akhisar çıkışına kadar her an takip ettik ve anlık bilgi akışı sağladık. Haber merkezi, işte böyle durumlar için var. Bu merkez 7 gün 24 saat aktif ve sadece taksici esnafının yanında değil vatandaşlarımızın da yanında. Kayıp eşyaların bulunmasından başka konulara kadar herkesin yanında olmaya Elimizden geldiğince devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA