Tekirdağ'da Ana Caddelere Park Ücretli Oldu

Yeterli otoparkı bulunmayan Tekirdağ’da ana caddelere park eden araç sürücülerinden park ücreti alınmaya başlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan uygulama vatandaşın tepkisini çekiyor.

Tekirdağ'da Ana Caddelere Park Ücretli Oldu
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Tekirdağ’daki trafik yoğunluğunun nedenlerinden biri olan park sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla kurulan ve sermayesi tamamen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan TEKPARK A.Ş faaliyetlerine başladı.

TEKPARK A.Ş’nin uygulamaları kapsamında Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da sahil yolu ve Hükümet Caddesinde yol kenarına araç park etmek ücretli oldu. Sahil yolu ve Hükümet Caddesinde yol kenarına araçlarını park eden vatandaşlar artık, araçlarını park ettiği süre boyunca ücret ödeyecek. Uygulama ile 1 saat için 4 lira, 2 saat için 5 lira, 4 saat için 7 lira, 8 saat park için 11 lira ücret ödenirken, araçlarını gün boyu yol kenarına park eden vatandaşlar 17 lira park ücreti ödeyecek.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, Tekirdağ’da yeterli otoparkın olmadığını belirtti.

Tekirdağ’ın uygulama için yeterli alt yapıya sahip olamadığını belirten Hüseyin Bektaş, "Araçların park edilmesi için otopark yok, mecburen araçları buralara park ediyoruz. Dükkanımızın önüne bırakmak zorunda kalıyoruz. Başka nereye bırakalım? Zaten aldığımız maaşlar belli. Günde 17 lira park ücreti verirsek bizim için bayağı masraflı olacaktır. Keşke bu uygulama vatandaşlar, esnaflar düşünülerek yapılsaydı. Vatandaşlar mağdur edilmese daha güzel olurdu" dedi.

Tekirdağ’da henüz doğru düzgün bir otopark yokken yanlış bir uygulama ile yeni bir sorunun ortaya çıktığını ifade eden Ogün İncehasan, "Ücretli park uygulaması çok yanlış bir uygulama. Tekirdağ’da doğru düzgün otopark yok. Otopark olmamasına rağmen yol kenarına park eden araçlardan park ücreti alınıyor. Çok yanlış bir uygulama olduğu için vatandaşların baskısı sonucu iptal edilebilir. Bu uygulamalar ile halkın tepkisini çekmek yerine vatandaşların rahat etmesi için otoparklar yapılarak bu sorunu çözmek daha kolay. Park sorunu, vatandaştan ücret alarak çözülemez. Bu uygulama vatandaşın da tepkisini çekiyor. Otopark yok ki vatandaşlar araçlarını otoparka park etsin. Vatandaşlar mecburiyetten yol kenarlarına araçlarını park ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA