'Selçuklu' Temalı Cübbe İle Mezuniyet Coşkusu

KTO Karatay Üniversitesinde lisans ve ön lisans öğrencileri, Selçuklu vurgusunun hakim olduğu cübbelerle mezuniyet coşkusu yaşadı.

Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, törende yaptığı konuşmada, mezunların ülkenin geleceğinin temelini oluşturduğunu söyledi.

Karatay Üniversitesinin 5 yıl önce kurulduğu bilinse de temelinin 1251'de kurulan Karatay Medresesine dayandığını belirten Sade, "Geçen yıl 170 mezun veren üniversitemiz bu yıl 119 hukuk fakültesi, 47 mühendislik fakültesi, 77 işletme ve yönetim bilimleri fakültesi ve 47 adalet meslek yüksekokulundan olmak üzere toplam 290 mezun verdi" dedi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise Karatay Medresesi'ni 90 yıl sonra üniversite olarak yeniden hayata geçirdiklerini, bu üniversitenin eğitime, öğretime, bilime, araştırmaya ve ülkenin refahına katkı sağlayacağını ifade etti.

Düzenlenen mezuniyet töreninde geçmişi asırlara dayanan üniversitenin ne derece başarılı bir yol katettiğini gördüklerini vurgulayan Öztürk, "Karatay Üniversitesini kurmaktaki amacımız en büyük sermayemiz olan insana yatırım yapmaktır. Mezunlarımızın yüksek lisans eğitimlerine kolaylık getirecek yeni bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Üniversitemizden dereceye girerek mezun olan öğrencilerimiz yüzde 100 burslu, tüm mezunlarımız da yüzde 50 burslu olarak burada yüksek lisans eğitimlerine devam edebilecekler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından üniversitede eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, kendi yazdıkları Türkçe makaleleri seslendirdi.

Daha sonra öğrenciler, modacı Zeynep Kartal tarafından mezuniyet töreni için tasarlanan "Selçuklu" temalı kıyafetlerle mezuniyet coşkusu yaşadı. Öğrenciler, kep yerine Selçuklu kültürünü yansıtan börklerini havaya attı.

Kaynak: AA