Pina Yarımadasında Halep Çamlarına Betonlu Ölüm

Muğla’nın Milas ilçesi sınırlarında bulunan Pina Yarımadası’nda dünyada nadir bulunan Halep Çamları, yok olmaya devam ediyor.

Pina Yarımadasında Halep Çamlarına Betonlu Ölüm
Pina Yarımadası üzerinde devam eden dev otel inşaatları yapımına başlandığı günden bu yana doğaseverlerin, sivil toplum örgütlerinin ve milletvekillerinin de tepkisine neden olmuş, konu meclis gündemine taşınmıştı ancak çok katlı otel inşaatlarının yapımı durmamıştı. Yapımına devam eden otel inşaatlarına beton taşıyan beton mikserleri otel inşaatlarına giden yol boyunca artık betonlarını ormanın içine dökünce bazı Halep çamlarının kuruduğu gözlenirken, çevreye atılan hafriyatlarda ormanın derinliklerine kadar gidiyor.

Otel inşaatına giden yol boyunca yaklaşık 50 metrede bir ormanın içine atık betonların döküldüğü görülürken, bazı Halep Çamları’nın kökleri tamamen beton ile kaplanmış. Kökleri beton ile kapanmış Helep Çamları’nın bazılarının kuruduğu, bazılarının ise yaşam savaşı verdiği gözleniyor.

Otel inşaatının devam ettiği bölgede ise Halep çamlarının üzerine atılan dev hafriyatların da dünyada nadir bulunan Halep çamlarının gövdelerine büyük zarar verdiği gözlerden kaçmıyor.
Kaynak: İHA