Pentagon Açıklaması 'Bingazi Saldırısı Şüphelisi Harzi Öldürüldü'

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak’a düzenlenen hava saldırılarında 2012 yılında Bingazi’de bulunan ABD’nin Libya Konsolosluğuna düzenlenen saldırıyla bağlantısı olabileceği tespit edilen IŞİD militanı Ali Avni el Harzi’nin öldürüldüğünü bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steve Warren tarafından dün yapılan açıklamada, Irak’taki IŞİD mevzileri hedef alınarak gerçekleştirilen hava saldırılarında 3 yıl önce ABD’nin Libya Konsolosluğu’na düzenlenen saldırıyla bağlantısı olduğu düşünülen bir şüphelinin öldürüldüğü kaydedildi. Açıklamada, IŞİD’in kontrolünde bulunan Irak’ın Musul kentine 15 Haziran’da düzenlenen hava saldırıları sırasında Ali Avni el Harzi’nin öldürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, Harzi’nin ölümü ile birlikte Kuzey Afrikalı militanların Suriye ve Irak’taki savaşa dahil olma olasılığının azaldığı ve uluslararası terörizmle uzun süredir bağlantısı olan bir militanın ortadan kaldırıldığı belirtildi.

2012 yılının Eylül ayında terör örgütü IŞİD tarafından Bingazi’de gerçekleştirilen saldırıda ABD’nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens’ın yanı sıra 3 Amerikan vatandaşı da hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA