Müftü Mecit Amil Açıklaması Çocuklarınızı 'Yaz Kur'an Kursları'na Gönderin

Tavşanlı’da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca "’Haydi çocuklar Kur’an ayında, Kur’anla buluşalım" sloganı ile camilerde Yaz Kur’an kursları başladı.

Müftü Mecit Amil Açıklaması Çocuklarınızı 'Yaz Kur'an Kursları'na Gönderin
21 Ağustos’a kadar devam edecek Kurslarda Kur’an-ı Kerim öğrenmeye çalışacak olan öğrencilere, dini bilgiler de verilecek.

Okulların yaz tatiline girmesiyle Tavşanlı’da yaz Kur’an kursları başladı.

Kurslarda 2 ay boyunca Kur’an-ı Kerim öğrenmeye çalışacak olan öğrencilere, dini bilgiler de verilecek. İlçedeki cami ve Kur’an kurslarında gerçekleştirilen yaz kurslarına öğrenciler ilgi gösteriyor. Tavşanlı’da bulunan camilerde ve kurslarda gerçekleştirilen eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında, Elif Ba, Kur’an-ı Kerim ve Tecvid’in yanında dini bilgilerde veriliyor. Öğrencilere ahlaki derslerin de verildiği kurslarda, onların güzel ahlaklı olarak yetişmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapana Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil, 22 Haziran’da başlayan kursların 21 Ağustos’ta biteceğini söyledi.

Temel amacın çocuklara camilere alıştırmak olduğunu belirten Amil, "Camilerde ve Kur’an kurslarından çocuklara, Kur’an-ı Kerim, tecvid, temel dini bilgiler gibi öğreteceğiz. Bu konudan Tavşanlı’daki tüm camiler ve Kur’an kursları yaz boyunca hizmet verecek” dedi.

Ailelere de seslenen Müftü Amil, velilerin mutlaka çocuklarını yaz Kur’an kurslarına göndermelerini arzu ettiklerini ifade etti.

(İT-EFE)
Kaynak: İHA