Marmarabirlik'in 'İhracat Şampiyonu' Olması

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 47 ülkeye ihracat yapan birliği, dünya markası haline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Asa, yazılı açıklamasında, Marmarabirlik'in, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) 2014 yılı ihracat şampiyonları listesinde zeytin ve zeytinyağı sektöründe bir kez daha zirvede yer aldığını hatırlattı.

Marmarabirlik'in, TİM tarafından son 4 yılda üç kez ihracat şampiyonu seçildiğini aktaran Asa, "Bu gurur verici ödülü, 8 kooperatif ve 30 bin ortağımız adına aldık. Hedefimiz, 47 ülkeye ihracat yapan Marmarabirlik'i dünya markası haline getirmek" değerlendirmesinde bulundu.

TİM'in her yıl belirlediği ihracat şampiyonları listesinde bu yıl da sektör şampiyonu olarak yer almanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Asa, göreve geldikleri günden bu yana daha fazla ürün alıp satmaya odaklandıklarını, çıtayı her geçen gün yukarılara taşımaya çalıştıklarını belirtti.

Birliğin başlıca hedeflerine değinen Asa, şunları kaydetti:

"2015 yılı sonunda 6 bin tonun üzerinde ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu, son 5 yılın ihracat ortalamasına göre yüzde 50 artış demektir. Döviz bazında hedefimiz ise 30 milyon dolar. Aldığımız bu ödül bize sektör lideri olarak daha büyük başarılara imza atmamız için heyecan verdi. Hedefimiz, başta ortaklarımız, kooperatiflerimiz, yönetim kurulumuz ve bütün çalışanlarımızla Marmarabirlik'i dünya markası haline getirmektir."

Asa, birliğin geçen yıl 5 bin 500 ton dış satımla 24 milyon dolar döviz girdisi sağladığı bilgisini verdi.

Kaynak: AA