Karasu Sahilleri Gün Sayıyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, beraberinde SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve Karasu Belediyesi Başkanı Mehmet İspiroğlu ile Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi’nde devam eden çalışmaları inceledi.

Karasu Sahilleri Gün Sayıyor
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar’dan projede gelinen son aşama ile ilgili bilgiler alan Başkan Toçoğlu, yaklaşık 25 bin metrekare alan üzerinde başlatılan çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Çevre düzenleme çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü projenin detaylarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Toçoğlu, “Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projemiz yaklaşık 5 Milyon TL’lik bir yatırım olma özelliği taşıyor. Rekreasyon alanında kafeterya, yürüyüş yolları, plaj futbol ve voleybol sahaları, dinlenme alanları, oyun grupları, amfi tiyatro, seyir terası ile duş alma alanları bulunacak. Projede yola çıkarken ‘kuzeye modern sahiller’ demiştik. Böylelikle bu hedefimiz doğrultusunda önemli bir çalışmayı hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu, “Yatırımlarımızı şehrimizin geleceği için planlıyoruz. İnsan odaklılık konusunda dev adımlar atıyor; projelerimizi bir bir inşa ediyoruz. Biz istiyoruz ki sahillerimiz sadece denize girilebilen tek amaçlı bölgeler olmasın. Vatandaşlarımız aileleri ve sevdikleriyle bu bölgelerdeki sosyal alanlarda da vakit geçirebilsin. Sahil Parkı’nın bu anlamda da önemli bir tamamlayıcılığı olacak. Temiz kumsal, deniz ve yeni sosyal alanlarla turizmde markalaşmaya dönük yapıcı adımlarımız artarak sürecek. Böylece kuzey sahilleri de mavi bayrakla buluşmuş olacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA