Hububat Hasat Sezonu Başladı

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, 2015 yılı hububat hasat sezonunun başladığını bildirdi.

Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, hububat sezonun Kırıkkale'ye ve Türk ekonomisine hayırlı olması temennisinde bulunarak, verimin oldukça yüksek olduğunu ancak aşırı yağışların kalite düşüklüğüne neden olduğunu belirtti.

Şiddetli yağışların bazı bölgelerde ürün kaybına neden olsa da kent genelinde ürün bolluğunun yaşandığına dikkati çeken Sümer, şunları kaydetti:

"Yağışların hala devam ettiği Kırıkkale'de 2015 yılı hububat hasat sezonu başladı. Halen devam eden yağışlar hububatı olumsuz etkiledi. Hububatta yağış elbet çok önemlidir ancak bu yağışlardaki denge de çok önem arz ediyor. Yağmurların sürekli yağması, hububatta kalite düşüklüğüne neden olduğunu görüyoruz. Kalite düşüklüğü dolayısıyla hububatın fiyatına yansıyacaktır. İster istemez üreticimizin burada ekonomik olarak kaybı olacaktır."

Karakeçili, Delice, Keskin gibi hububatın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde arpa hasadı yapıldığını, bir haftaya kadar da buğdayda hasat beklendiğini bildiren Sümer, hasat yapılan arazilerden elde edilen üründe verimin oldukça yüksek olduğunu belirterek, "Üründe rekoltenin yüksek olması üreticimizin yüzünü güldürüyor. 2015 hasat sezonumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, üreticilerimizin kazancının bol ve bereketli olması temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA