Tarihi Camiye Minare Yapılacak

Borçka ilçesinin Düzköy köyü sakinleri, köylerindeki ahşap camiye minare yapılmasını istiyor.

Tarihi Camiye Minare Yapılacak
İlçeye bağlı Düzköy köyü halkı, köylerinde bulunan tarihi ahşap camiye minare yapılması için AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Kalender'den yardım istedi.

Kalender, tarihi caminin kitabesi bulunmadığını ancak köyde yaşayan yaşlıların anlattıkları ve sonradan yapılan tespitlere göre 1850'de köylülerce inşa edildiğini belirtti.

Geçici onarımlarla günümüze kadar ulaşan caminin, halen ibadete açık tutulduğunu dile getiren Kalender, "Cami, altında geçmişte bodrum katı medrese olarak kullanılan camii cephelerin sadeliğine rağmen, kapı kanatlarından başlayıp mihrap, minber, mahfil eteği, korkuluklar, köşk tavanı oyma ve kabartma şeklinde gerçekleştirilen bitkisel, realist, geometrik ve geçmelerden oluşan motiflerle süslenmiş. Cami altında iki ve etrafında yüzlerce şehit mezarının olduğu da rivayet edilmektedir" dedi.

Kalender, bu tur tarihi varlıkların yaşatılması için İl Genel Meclisi toplantılarında konuyu gündeme getireceğini, caminin korunması ve restorasyonu hakkında öneri sunarak minaresinin de yapılması için gerekli desteğin sağlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA