Silifke'de Karne Şenliği

İçel’in Silifke ilçesinde ‘Karne Şenliği’ düzenlendi. Şenliğe katılan öğrenciler yapılan etkinliklerde stres attı.

Silifke'de Karne Şenliği
Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen şenlik, festival alanında öğrencilerin ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şenlikte meydanı dolduran öğrenciler yıl boyunca yaşadıkları sınav stresi ve ders yorgunluklarını atma imkanı buldu. Belediye Kültür Müdürlüğü, çocukların doyasıya eğlenmesine olanak sağlayarak renkli bir etkinliğe de imza atmış oldu.

Gönüllerince eğlenen çocuklara dondurma ikramı da yapılarak, çocukların kurulan oyun alanlarında doyasıya eğlenmeleri sağlandı. Festival alanında ayrıca çocuklar için yüz boyama, ebruli uygulamaları, eğlenebilmeleri için şişme oyun grupları ve müzik yayınları yapıldı.

Şenliğe katılan öğrencilerden Mustafa Kalkaç, “Burada eğleniyoruz. Annem ve babamla geldim. Ders notlarım çok iyi. Böyle bir organizasyon düzenledikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Silifke Belediyesi olarak kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek, belediye dışında gerçekleştirilen tüm etkinliklere katılım sağlayarak, gerekli desteği verdiklerini söyledi.

Yılmaz, “Sosyalliği, dayanışmayı ve yardımlaşmayı hedef alan tüm etkinliklere katılarak, üzerimize düşen her konuda gerekli desteği veriyoruz. Birlik ve beraberliği sağlamak, yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirmek, şehrimizi her geçen gün yaşanabilir bir düzeye getirmek için çalışıyoruz. Festivaller, şenlikler, seminerler, kültürel faaliyetler ve sporsal etkinliklerle Silifke’yi her geçen gün büyüyen ve gelişen bir konuma getirmenin gayreti içerisindeyiz. Belediyemiz Kültüre, Gençlik ve Sanat Merkezimizin düzenlemiş olduğu Karne Şenliğinde öğrencilerimiz ve aileleri eğlenerek, bir yıl süresince yorgunluklarının stresini attılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederken, katılım sağlayan öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum” dedi.

Silifke Belediyesi Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Üstün Zayim ise sosyal ve kültürel etkinliklerin yıl boyunca belirli aralıklarla devam edeceğini belirterek, karne şenliğine katılan öğrenci ve ailelerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA