Keçiören'in Geleneksel Mahalle İftarları Başladı

Her Ramazan ayında Keçiören’in farklı mahallelerinde gerçekleştirdiği iftar programları ile vatandaşların hayır duasını alan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu senenin ilk mahalle iftarını Yeşilöz Mahallesi’nde düzenledi.

Keçiören'in Geleneksel Mahalle İftarları Başladı
Yeşilöz Pazar Yeri’ndeki mahalle iftarına Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra, kardeş Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda mahalleli katıldı.

İftar öncesi bütün masaları ziyaret eden Başkan Ak, vatandaşlar ile sohbet etti ve “Hayırlı Ramazanlar” diledi. Osmanlı İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahiler eşliğinde iftar saatini bekleyen mahalleliler, akşam ezanı okunurken iftar sevincini birlikte paylaştılar.

ÇOK VEFALI BİR MAHALLE

İftarın ardından mahallelilere seslenen Mustafa Ak, zenginden fakirine gencinden güngörmüş büyüğüne her kesimi aynı sofrada buluşturan mahalle iftarlarının en sevdiği anlar arasında yer aldığını söyledi.

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan’ın fakire, komşuya, akrabaya, varsa yanımızda çalışan insana olan sorumluluklarımızı yerine getireceğimiz bir ay olduğuna dikkat çeken Başkan Ak, “Yeşilöz Mahallemizde ilk defa iftar düzenliyoruz. Yeşilöz Mahallemiz çok vefalı bir mahalle, bunun için hepinize çok teşekkür ediyorum. Vefalısınız dedim, bunun nedenleri Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi için göstermiş olduğunuz sabırdır. İkinci etabın imar durumunu bekliyorsunuz. Bizler de sorunların giderilmesi için yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile görüşüyoruz. İnanıyorum ki kısa bir zaman sonra Büyükşehir Belediyesi imar düzenlemelerini yapacak. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımızın kendi arsalarını kendilerine verebilelim ve diledikleri müteahhitle kendileri anlaşsın. Buna Büyükşehir Belediye Başkanımız da rıza göstermek üzere” diye konuştu.

ONLAR BİZE ALLAH’IN EMANETİ

Yeşilöz Mahallesi’nin vefasını AK Parti’yi seçimlerde birinci yaparak da gösterdiğini vurgulayan Başkan Ak, “Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen muhacir kardeşlerimize sizler bakıyorsunuz. Somali, Irak, Afganistan, Suriye ve çeşitli ülkelerden misafirleriniz var. Bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını bizler karşılamak için azami gayret gösteriyoruz. Sizler de misafirlerinize tıpkı Peygamber Efendimize Medine’ye hicret ettiğinde sahip çıkan Ensar gibisiniz. Bunun için de sizlere teşekkür ediyorum. Ülkelerindeki savaş, zulüm bitip barış gelince inşallah evlerine dönecekler ve sizleri de hayırla anacaklar. Onlar bizim kardeşlerimiz ve Allah’ın bizlere emanetidirler. Onlara iyi bakalım” mesajını verdi. Mahalle Muhtarı Ünal Yılmaz da, düzenlemiş olduğu iftar için Mustafa Ak’a Yeşilöz Mahallesi sakinleri adına teşekkür ederek “Bütün komşularımızı bir sofrada toplayıp doyurdular. Allah kendisinden bin kere razı olsun” dedi.

İftar sonrasında Başkan Ak başta çocuklar olmak üzere mahallelilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşların sevgi gösterileri nedeniyle yürümekte zorlanan Başkan Ak, birlikte fotoğraf çektirme isteklerini tek tek yerine getirdi.
Kaynak: İHA