Çorum'daki Tarım Arazilerini Sel Vurdu

Çorum’un Uğurludağ ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve dolu sonucu oluşan sel tarım arazilerini vurdu.

Çorum'daki Tarım Arazilerini Sel Vurdu
Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve dolu kısa sürede sele dönüştü. İlçeye bağlı Üçdam köyünde selin taşıdığı balçık ve kum tarım arazilerini yerle bir ederken, Köpeç köyünde ise Uğurludağ ile ulaşımı sağlayan köprü yıkıldı.

Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu, selden etkilenen Üçdam ve Köpeç köyleri ile tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Üçdam köyünü ziyaret eden Kaymakam Gümüşçüoğlu, köy muhtarı Mehmet Uluer ve köylülerle görüştü.

Sabaha karşı başlayan yağmurun aniden şiddetini artırdığını dile getiren Muhtar Uluer, “Sağanak yağışla birlikte sel geldi. 150 dönüm tarım arazimizi sel vurdu. Köylülerimiz mağdur durumda” dedi.

Yağış sırasında evinin etrafını sel suları kaplayan Nuh Karabal adlı vatandaş ise, sel nedeniyle bir süre evde mahsur kaldıklarını açıkladı.

Kaymakam Gümüşçüoğlu, daha sonra Köpeç köyüne geçti. Sel nedeniyle Kaymakam Gümüşçüoğlu’na bilgi veren köy muhtarı Saffet Arık, ilçeyle ulaşımı sağladıkları köprünün yıkıldığını belirtti.

Köylülere geçmiş olsun dileklerini Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu, ilçede yaşanan sel nedeniyle mağdur olan vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını kaydetti.

Gümüşçüoğlu, ayrıca Köpeç köyündeki köprünün ise en kısa sürede inşa edileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA