3 Yaşındaki Azra, Şehit Babasını Öperek Uğurladı

Denizli’de definecilerle yaşanan olay sonrası uçurumdan düşerek şehit olan Cengiz Darbaş, memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit uzman çavuşun 3 yaşındaki kızı Azra’nın babasının fotoğrafını öpmesi duygulu anlar yaşattı.

Önceki gece, 32 yaşındaki uzman çavuş Cengiz Darbaş, Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Emirazizli Mahallesi’nde definecilerle girilen çatışmanın ardından yaşanan boğuşmada uçurumdan düşerek şehit olmuştu. Şehit Darbaş’ın naaşı dün akşam üzeri Denizli’den memleketi Elazığ’a getirilerek askeri hastaneye götürüldü. Bugün askeri hastaneden alınan şehidin naaşı, İzzet Paşa Camisi’ne getirildi.

BABASININ FOTOĞRAFINI ÖPTÜ

Camide şehidin naaşının önüne gelen 3 yaşındaki kızı Azra Darbaş, babasının naaşına uzun süre baktı. Daha sonra yeğeni tarafından verilen fotoğrafı öpen kızı Azra, annesinin yanına gitti. ikinci bebeklerine hamile olan anne Gül Darbaş ise güçlüklü ayakta durabildi. Öğle namazına müteakip şehit uzman çavuş Darbaş için cenaze namazı kılındı.Cenaze namazına Vali Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Jandarma Alay Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, FÜ Rektörü Kutbeddin Demirdağ, askeri personel, şehidin eşi Gül, 3 yaşındaki kızı Azra, annesi Feride Darbaş, kardeşleri ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Camiden askerler tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı top aracına konuldu. Bir süre askeri bando eşliğinde şehidin naaşı top aracında götürüldükten sonra cenaze aracına alındı. Cenaze aracıyla Sivrice İlçesi Gözeli köyü Delaluşağı’na götürülen şehidin naaşı babasının da mezarının da bulunduğu aile kabristanlığında toprağa verildi.

AZRA, BABASI GİBİ 3 YAŞINDA YETİM KALDI

Evli ve 1 çocuk babası olan şehit Cengiz Darbaş’ın 3 yaşlarındayken babası Mehmet Darbaş’ı çalıştığı bir su kuyusunda meydana gelen göçükte kaybettiği öğrenildi. 3 yaşında yetim kalan Cengiz Darbaş’ın, eşinin ikinci bebeklerine hamile olduğu öğrenilirken, kızı Azra da babası gibi 3 yaşında yetim kaldı.
Kaynak: İHA