Yürekleri Yakan Babalar Günü Kutlaması

Soma ilçesinde, geçen yıl maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin yakınları, babalar gününde maden şehitliğinin yolunu tuttu.

Yürekleri Yakan Babalar Günü Kutlaması
Facia yaşandığında eşi Berna Özcan altı haftalık hamile olan maden şehidi 24 yaşındaki Tolga Özcan’ın dünya gözüyle hiç göremediği kızı 6 aylık Ecrin Buğlem, ilk babalar gününü babasının mezarına annesi ve dedesiyle çiçek koyarak kutladı.

13 Mayıs 2014 tarihinde henüz dünyaya gelmeden babası Tolga Özcan’ı kaybeden 6 aylık Ecrin Buğlem, dedesi İsmet Demir ve annesi Berna Özcan ile birlikte maden şehitliğinde bulunan babasının kabrini ziyaret etti. Babar Günü olması nedeniyle dedesi ve annesi ile birlikte bir buket çiçeği babasının mezarına bırakan Ecrin Buğlem, dünyadan habersiz bir şekilde babasının mezarı başında birşeyler mırıldanıp durdu.

Maden şehidi 24 yaşındaki Tolga Özcan’ın kayınpederi İsmet Demir, "Allah geride kalanlara sabır versin ama yerleri dolmuyor. Keşke hepsi sağ olsalardı, kör topal olsaydı, bileğimizi, gözümüzü verseydik. Herkes çoluk çocuğunun başında olsaydı. Şimdi benim torunum 6 aylık oldu, dede demesi başka baba demesi başka. Onun acısını yaşıyoruz. Büyükleri olarak geride kalan evlatlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Mücadele vermemiz gerekiyor. Onların yokluklarını aratmamamız lazım. Kendi şahsıma konuşuyorum. Kucağıma aldığım zaman duygulanıyorum. Benim kalp pilim var rahatsızım. Buraya her geldiğimizde bu olayları yaşıyoruz. Bayramlar, seyranlar geliyor unutulmuyor. Unutmaya çalışıyoruz ama unutamıyoruz. Allah geride kalan ailelerine sabırlar versin. Ekmek uğruna hepsi şehit oldular."

"KIZIM ONUN KOYDUĞU İSMİYLE YAŞAYACAK"

Eşini genç yaşta Soma faciasında kaybeden 23 yaşındaki Berna Özcan, kızı Ecrin Buğlem’in babasını hiç göremediğini belirterek, isminin Buğlem olmasını babasının istediğini belirtti ve kelimeler boğazına düğümlenip kaldı. Eşini kaybedeli bir yılın üzerinde olduğunu belirten acılı eş, "Bir yıl geçti ama acıları hâla yüreğimizde unutulacak gibi değil. Buğlem ismini eşim istiyordu. Kendisi çocuğunu göremedi ama istediği ismiyle çocuğumuz yaşayacak" dedi.

Kaynak: İHA