Kaçakçıları Yakalamak İsteyen Askerin Şehit Olması

Denizli'nin Honaz ilçesi Emirazizli Mahallesi'nde tarihi eser kaçakçılarını yakalamak isterken yaşanan boğuşmada uçurumdan düşerek şehit olan Uzman Çavuş Cengiz Darbaş'ın (32) baba ocağı Elazığ'da hüzün var.

Şehidin Kültür Mahallesi Ferah Sokak'ta oturan annesi Feride Darbaş, haberi duyunca sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri, şehidin annesine müdahalede bulundu.

Evli ve bir kız çocuğu olan Darbaş'ın babasını 3 yaşındayken kaybettiği, eşinin ise ikinci çocuğuna hamile olduğu öğrenildi.

Şehit Darbaş'ın naaşının Denizli'deki işlemlerin ardından memleketi Elazığ'a getirileceği ve düzenlenecek törenin ardından Sivrice ilçesi Gözeli köyünde toprağa verileceği bildirildi.

Denizli'nin Honaz ilçesi Emirazizli Mahallesi'nde bir istihbaratı değerlendiren uzman çavuş Cengiz Darbaş (32) ve 2 askerden oluşan jandarma ekibi, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen 5 kişiyle karşılaşmıştı. Bu kişileri yakalamak için müdahalede bulunan Darbaş, çıkan boğuşmada yaklaşık 30 metrelik uçurumdan düşmüş ve olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetmişti. Uzman çavuş gibi aynı yerden düşen askerler Gökhan Koyunoğlu ile Göktuğ Şenyüz ağır yaralanmıştı.

Kaynak: AA