Sulama Suyu Barajında Doluluk Oranı Yüzde 90

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde sulama suyu barajında su seviyesi yükselmeye devam ediyor.

Sulama Suyu Barajında Doluluk Oranı Yüzde 90
Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir yaptığı yazılı açıklamada, barajın şu an 25 metrede olduğunu ve 4 metre daha yükselme sağlandığında tam olarak dolacağını bildirdi. Halen doluluk oranının yüzde 90 olduğunu ifade eden Demir açıklamasında, "Korkuteli’de son aylarda yağan yağışlar ile birlikte sulama suyu barajında su seviyesi yükseldi. Küresel ısınma ve kuraklığın etkisiyle yağış rejimi değişen ve yağış azlığı nedeniyle barajların su seviyelerinin giderek düştüğü Türkiye genelinde, son aylarda yağan yağışlarla birlikte Korkuteli barajında su seviyesi yükseldi. Son aylara gelinceye kadar kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan Korkuteli’de son Mayıs ayı ve Haziran başında yağan yağmurlar ile birlikte derelerden baraja su gelmeye başladı.

Önümüzdeki günlerde yağışların 3-4’er günlük periyotlarla devam etmesi halinde su üretimi daha da artacak" ifadelerine yer verdi.

Barajda su seviyesinin haziran ayının ilk haftası itibariyle yüzde 90’lık doluluk orana ulaştığını bildiren Demir, barajın kapasitesinin 52 milyon metreküp olduğunu ve ilçede 35 bin dönüm alanın barajdan sulandığını da vurguladı.
Kaynak: İHA