Ramazanda Tatil Organizasyonları Duruldu

Havacılık Operasyon Müdürü Zafer Engin, Ramazan ayında tatil organizasyonları yoğunluğunda azalma olduğunu, bayrama yakın bir zamanda yoğunluğun artmasını beklediklerini söyledi.

Ramazanda Tatil Organizasyonları Duruldu
Kayseri’de tur tatilleri, uçak biletleri organizasyonları üzerine faaliyet gösteren Havacılık Operasyon Müdürü Zafer Engin, ramazan ayı öncesinde tatil yoğunluğunun fazla olduğunu fakat Ramazan gelmesiyle birlikte yoğunluğun azaldığını söyledi.

Bayrama yakın bir zamanda tekrar organizasyonlarda yoğunluk yaşanmasını beklediklerini dile getiren Engin, “Ramazan öncesinde yoğunluk fazlaydı. Okulların kapanmasıyla yoğunluk kazandı. Ama Ramazan ayı içerisinde yoğunluk pek fazla değil. Her yıl olduğu gibi bu yıl da biraz daha bayrama yönelik tatil organizasyonları mevcuttur. Bunlarda ramazan sonuna doğru biraz daha yoğunlaşıyor. Biraz daha son dakikaları sevdiğimiz için millet olarak biraz daha bekleme aşamasındalar şu anda” diye konuştu.

Tatil fiyatlarında belirgin bir artış olmadığını ifade eden Engin, “Fiyatlarda geçen yıla oranla pek fazla fark yok. Otel fiyatları kimi yerlerde düştü gibi haberler çıkıyor fakat buna katılmıyoruz. Rus pazarında biraz sıkıntı var ama oteller tamamen İskandinav pazarına yöneldi artık. Beklenilen turist belki düşmüş olabilir. Bu fiyatlara fazla yansımıyor. Yerli misafir için geçen sene bayramda çoğu yerde yer bulma sorunu vardı ama abu sene geldiğiniz zaman artık müsait diye gönderebiliyoruz. Buda yerli misafirin işine yaramış oldu. Orta halli memnun kalınabilecek bir otele gitmek isteyen misafirler 2 kişi için bin 500 TL’yi gözden çıkarmaları gerekir. Üst kalite grubuna geçtiği zaman da 2 bin 500 den başlıyor. 10 bin ve 15 bine kadar tesisler vardır” dedi.

Zafer Engin ayrıca bütün kredi kartlarına 9 taksit seçeneği ile misafirlerini tatile gönderebildiklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA