Adanalı Komedyen Vatandaşları Davul Ve Manilerle Sahura Kaldırdı

Adana’da komedyen Yunus Yuva, davul çalıp maniler okuyarak vatandaşları sahura kaldırdı. Yuva, canlandırdığı Adanalı Celal ve Recep İvedik karakteriyle yaptığı sokak gösterisiyle de Ramazan ruhu ve oruç vurgusu yaptı.

Sanatsal çalışmalarıyla da dikkat çeken komedyen Yunus Yuva, kendisinin tasarladığı ve çeşitli etkinliklerde sahnelediği ‘Adanalı Celal’ karakteriyle kentte kısa sürede ilgi odağı oldu. Kasketi, beyaz çorapla ezilmiş yumurta topuklu ayakkabısı ve kasketiyle kentin yöresel tarzını yansıtan Adanalı Celal karakteri ve Recep İvedik tiplemeleriyle maniler okuyup davul çalarak vatandaşları sahura kaldırdı.

DAVULCULARA YAPILAN FİZİKSEL SALDIRILARI KINADI

Komedyen Yunus Yuva, Adana’daki Ramazan ruhunu tanıtmak için kenti yöresel kıyafetleriyle temsil etmek için vatandaşları Ramazan boyunca davul çalıp sahura kaldırdığını söyledi.

Adanalıların kendisini bağrına bastığını anlatan Yuva, gürültü yaptıkları öne sürülerek vatandaşlar tarafından dövülen davulculara da sahip çıktı. Komedyen Yuva, “Davulcu arkadaşları sıkıştırıp dövenler var. Cumali Emmi olarak ben bu tür şeyleri kınıyorum” dedi.

Cumali Emmi karakterine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren komedyen Yunus Yuva, şöyle konuştu:

“ADANA’NIN TÜM SORUNLARINI KENDİ SORUNLARI GİBİ ÜZERİNE ALAN BİR TİPLEME”

“Herkes gördüğü zamana sarılıyor, fotoğraf çektiriyor. Farklı bir tipleme, tam bir Adana tiplemesi; kıyafetiyle, kişiliğiyle. Yeri geldi mi bir çocuğun başını okşayan, yeri geldiğinde bir hastaya yardım eden, her türlü, herkesin sorununa karşı mücadele eden bir karakter. Adana’nın tüm sorunlarını kendi sorunları gibi üzerine alan bir tipleme Cumali Emmi. Dolayısıyla, Adana’ya hizmet etme noktasında da Cumali Emmi Adana’nın reklam yüzü oldu.”
Kaynak: İHA