KTO Karatay Üniversitesi'ne TÜBİTAK'tan Destek

KTO Karatay Üniversitesi, TÜBİTAK’ın Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklerden yararlanma hakkı elde etti.

KTO Karatay Üniversitesi'ne TÜBİTAK'tan Destek
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, “Öğrencilerimiz TÜBİTAK’tan alacağımız bu destek sayesinde üniversitemizin ruhuyla özdeşleşen biçimde daha fazla yenilikçi hedeflere yönelme fırsatı bulacaklar. Tüm öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın faydalanabileceği bu destek kapsamında girişimcilik teşvik edilecektir. Öğrencilerimizin iş fikirleri yine bu kapsamda daha belki öğrenciyken hayata geçme fırsatı bulacaktır. Bunun dışında TÜBİTAK alınacak eğitimleri, toplantı ve organizasyonları da hibeler ile desteklemektedir. Bu açıdan üniversitemiz hedeflerine doğru hızla yol alırken TÜBİTAK’ın verdiği desteklerle yenilikçilik, girişimcilik konularında büyük başarılar elde edecek, Konya sanayisi ve ticaretine somut katkılar yapacaktır” dedi.

TÜBİTAK’ın proje çağrısı kapsamında desteklenen üniversitelerde, girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi ve başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmalara destek sağlanıyor.
Kaynak: İHA