Kavasoğlu Ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri

Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra beldesinde bu yıl 90'ıncısı düzenlenen Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri kapsamında at yarışları düzenlendi.

Özel oluşturulan alanda düzenlenen at yarışlarına, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, belde ve ilçe belediye başkanları ile sivil toplum örgütleri katıldı.

At yarışları öncesinde düzenlenen bayrak teslim töreninde belediye meclis üyesi Ali Bölgen, Türk Bayrağı'nı Balyemez'e verdi.

3 yaş üstü İngiliz atları ile 4 yaş üstü Arap atlarının bulunduğu yarışta, 1400 metre Celep Mehmet Yorulmaz koşusunda Mustafa Kılıçarslan'ın, "Karaburun" adlı atı birinci, Ahmet Korkmaz'ın, ise "Crocco Deal" adlı atı ikinci oldu. 2000 metre koşuda Mehmet Közer'in, "Boyacı" adlı atı birinci, Zafer Barman'ın, "Yarımsoy" adlı atı ikinci ve Uğur Koşucu'nun, "Kumru" adlı atlı yarışı üçüncü tamamladı.

2400 metre koşuda ise Mehmet Közer'in, "Peybek" adlı atı birinci, Mehmet Aktay'ın, "Hamza Bindert" adlı atı ikinci ve Osman Nalbani'nin, "Fargio" adlı atı üçüncü oldu.

Yarışların ardından dereceye giren at sahiplerine ödüller verildi.

Kaynak: AA