Burhaniye'de Özel Gamzelim Rehabilitasyon Merkezi Açıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, büyük bir eksikliği hissedilen özel rehabilitasyon merkezi, bir girişimci tarafından açıldı. Burhaniye Edremit yolunun kenarında açılışı yapılan tesislerde 300 engelli öğrencinin eğitim göreceği açıklandı.

Burhaniye'de Özel Gamzelim Rehabilitasyon Merkezi Açıldı
Burhaniye de, Balıkesir’in 24.Özel Rehabilitasyon merkezi Özel Gamzelim Özel Eğitim ve Eğitim Merkezi törenle açıldı. Yapılan konuşmalarda, merkezin ilçedeki büyük bir eksikliği gidereceği açıklandı. Törene Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Osman Yanidoğan, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, belediye meclis üyeleri ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sakatlar derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsel Vardar, tesislerin büyük bir eksikliği gideceğini söyledi.

Vardar,”Bu tesisin açılışına biz de teşrif ettik. Çok güzel bir tesis. Burhaniye’nin böyle bir tesise büyük bir ihtiyacı vardı. Bu alanda büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyorum Engelli kardeşlerimizin burada daha iyi bir eğitim göreceğine yürekten inanıyorum. Bu tesiste emeği geçen herkesi kutluyorum. İnşallah devamı gelir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz de,” Burhaniye de bu gün, Gamze Özel Eğitim rehabilitasyon merkezinin açılışı için buradayız. Burhaniye’miz de bu güne kadar açılmış olan bu kadar geniş merkez yoktu. Bu gün itibarıyla Burhaniye ilçemiz, rehabilitasyon merkezine kavuşmuş oldu. Bu nedenle milli eğitim camiası olarak çok sevinçliyiz. Böyle bir tesis kazandığımız için mutluyuz. Balıkesir genelinde bizim 24 tane özel eğitim rehabilitasyon merkezimiz var. Bu Gamze rehabilitasyon la beraber 25 merkezimiz oldu. Bu okullarımızda bu güne kadar 3500 öğrenci eğitim görüyordu. Buranın da kapasitesi 300-400 civarında olduğunu düşündüğümüzde il genelinde yaklaşık 4 bin öğrencimize böyle bir hizmet verebileceğiz. Onun dışında ayrıca özel okullarımızda da öğrencilerimiz çalışmalar yapıyorlar. Buradaki amacımız gayemiz, toplumun en zayıf kesimleri olarak en dezavantajlı grup olarak bilinen öğrencilerimizin orta, yüksek ve hafi düzeydeki engelli çocukların eğitim öğretim anlamında destek almaları. Bu merkezler, aileleri de rahatlatma adına çok olumlu işler yapıyor. Ayrıca, bu mekanı de çok beğendiğimi belirtmeliyim. Çocukların psikolojisine uygun olarak inşa edilmiş . Geniş ortam. Metre kare olarak çok gayet büyük. Örencilerimiz inşallah, burada daha güzel hizmet alabilecekler Burhaniye ilçesine gerçekten çok yakışmış. Burhaniye’deki bu girişimcileri de gerçekten tebrik ediyorum” dedi.

Özel Gamzelim Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sevda Padem de,” Öncelikle bir engelli annesi olarak böyle bir kurumu açmaya karar verdik. Burhaniye de büyük bir eksiklikti bana göre. Daha öncesinde, çocuklarımızı diğer başka şehirlere götürüyorduk. Şu an 300’ün üzerinde öğrenci kapasitemiz var. Çocuklarımız burada eğitim alacak. Sosyalleşecek. Mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA