Kaçak Yolcunun Londra'da Uçaktan Düştüğü İddiası

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kenti ile İngiltere'nin başkenti Londra arasında sefer yapan uçağın iniş takımına gizlenerek Londra'ya gelen kaçak yolcu bulundu. Londra'da aynı saatlerde bir işletmenin çatısında cesedi bulunan kişinin de aynı uçaktan düşerek öldüğü tahmin ediliyor.

Londra polisinden olaya ilişkin yapılan açıklamada, kentin güneybatısındaki Richmond semtinde bir işletmenin çatısında bulunan erkek cesedine yönelik soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

Dün sabah yerel saatle 09.35'te polis memurlarının olay yerine gittiği belirtilen açıklamada, "Cesedin kimliği henüz tespit edilemedi. Ölüm sebebi de araştırılıyor. Cesedin ne zamandır çatıda olduğu da henüz bilinmiyor. Soruşturma devam ediyor" denildi.

Açıklamada, öte yandan havaalanı yetkililerinin dün Heathrow'a inen Johannesburg-Londra uçağının iniş takımına gizlenmiş kaçak bir yolcu bulduğu bildirildi.

Polisin olay yerine dün yerel saatle 08.30'da gittiği ifade edilen açıklamada, hayati tehlikesi bulunan 24 yaşındaki kaçak yolcunun hastaneye kaldırıldığı ve kimlik belirleme çalışmalarına devam edildiği aktarıldı.

Uçağın iniş takımında saklanan kaçak yolcu ile Richmond'daki binanın çatışında bulunan ceset arasında bağlantı olup olmadığına ilişkin herhangi bir açıklamada bulunulmazken, çatıdaki kişinin ölüm sebebi tespiti kapsamında bu ihtimalin soruşturulduğu belirtildi.

Kaynak: AA