Edirne'de Kazasker Salih Mescidi İbadete Açıldı

Edirne’de Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarımı tamamlanan Kazasker Salih Mescidi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Edirne'de Kazasker Salih Mescidi İbadete Açıldı
Ramazan ayının ilk Cuma Namazı’nda düzenlenen açılış törenine, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, Ak Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, açılış töreni öncesi yaptığı konuşmada, "Bugün çok güzel bir gün. Bugün her şeyden önce Ramazan’ın ilk Cuma’sı, bu vesile ile Ramazan-ı şerifiniz tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kazasker Salih Mescidi artık hakikaten bir mescit oldu. Ve böylelikle öksüz olan minare mescidiyle kavuşmuş oldu" ifadelerini kullandı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de "Bugün burada sadece minaresi olan, ön tarafta küçük bir haziresi bulunan bu güzel eseri bir bütün olarak Edirnelilerin istifadesine sunacağız. Üzerinde sadece minaresi olan bir mabedi tamamlayarak ibadete açmaktan dolayı ben gerçekten son derece memnunum. Mescitle ilgili hiçbir proje olmayan ve tamamen sonradan yapılan bu eseri bu hale getiren değerli Vakıflar Genel Müdürlüğümüze, burada emeği geçen bölge müdürüne ve personeline müteşekkirim olduğumu ifade ediyorum. Bu eseri kazasız belasız bize kazandıran ustalarımıza da teşekkür ediyorum. Diyorum ki, hakim Salih Bey’in ruhu şad olacaktır" dedi.

Konuşmalarının ardından Vali Dursun Ali Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, Kazasker Salih Mescidi’ni ibadete açtı. Açılış töreninin ardından katılımcılar, Ramazan ayının ilk Cuma Namazı’nı tarihi mescitte kıldı.
Kaynak: İHA