Doğanşehir'deki Heyelan

Doğanşehir İlçesine bağlı Gücük Mahallesi'nde meydana gelen heyelan nedeniyle Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanlığınca evlerine giremeyen ailelere gıda yardımında bulunuldu.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, 13 haneli Gücük Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Her aileye bir gıda paketi hazırladıklarını kaydeden Yalçın, "İçerisinde kuru gıdaların yer aldığı paket ile kendilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Türk Kızılayı Malatya Şubesi olarak nasıl yardımda bulunabiliriz, nasıl destek olabiliriz amacıyla yaptığımız bir ziyaretti. Eli boş gelmek istemedik" dedi.

İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve AFAD yetkililerinden de durumla ilgili bilgi aldıklarını belirten Yalçın, "Burada yetkililer tarafından tüm önlemlerin alındığını ve ihtiyaçların giderildiğini görmek bizleri memnun etti. Heyelan sonrasında ailelerin yaşadığı sıkıntıların önüne geçebilmek amacı ile AFAD Müdürümüz Hamza Demiralp ime hareket ederek şube imkanlarıyla hazırladığımız ihtiyaç malzemesi ve gıda paketlerimiz ile heyelan bölgesine geldik. Kızılay olarak tüm yaraları sarmaya devam edeceğiz. Kendilerine Türk Kızılayı adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Yalçın, daha sonra gıda paketlerini ailelere dağıttı.

Kaynak: AA