Bolu'da TEOG Sınavında İlk Üçe Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Bolu Valisi Aydın Baruş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 29-30 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ikinci dönem sınavında il çapında yapılan değerlendirmede ilk üç sıraya giren öğrenciler ile bir araya gelerek, başarılı öğrencilere hediyeler verdi.

Bolu'da TEOG Sınavında İlk Üçe Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
Valilik makamında düzenlenen programa başarılı öğrencilerin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci aileleri de katıldı.

29-30 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen ikinci dönem TEOG sınavında 120 sorudan 120’sinide doğru yanıtlayarak Bolu birincisi olan Mengen Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Sıdıka Selin Demir, 119 soruyu doğru yanıtlayarak ikinci olan İzzet Baysal 50. Yıl Ortaokulu öğrencisi Ömer Yasin Yılmaz hediyelerini Bolu Valisi Aydın Baruş’tan aldılar.

Hediye takdiminin ardından bir süre başarılı öğrencilerle sohbet eden Vali Baruş lisede ve üniversitede öğrencilere nereleri hedeflediklerini sordu ve bazı tavsiyelerde bulundu. İleride yapmaktan memnuniyet duyacakları yönde meslekler seçmelerini öğrencilere tavsiye eden Vali Baruş, "Sizler için şimdi liseler önemli ama ileride üniversiteye gideceksiniz. İçinizden neyi okumak istiyorsanız onu okuyun ve sevdiğiniz mesleği yapın. Hedeflerinizi buna göre belirleyin. Bu çalışkanlığınızdan dolayı ve Türkiye çapında Bolu adını öne çıkarmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Allah bu başarılarınızı daim etsin. Umarım ileri yıllarda da güzel yerlere gelirsiniz, belirlediğiniz hedeflere ulaşıp güzel ömür sürer ve vatana millete hayırlı birey olursunuz. Ama çalışmaktan hiçbir zaman yılmayın. Çünkü hayat demek, çalışmak demek. Çalışmak deyince de kimse yılmasın. İnsan çalışırken de dinlenebiliyor. Çabalarınızı devam ettirin. Sizlerle birlikte eğitim öğretime katkı sunan çok değerli öğretmen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Sizlerin emeğinizin sonucunu hemen gördüğünüz için mutlu olduğunuzu biliyorum. Siz ortada eserleri olan insanlarsınız. Siz insan inşa eden, öğrencilerin mutluluğu ile mutlu olacak olan kişilersiniz. Anne- babaları da tebrik ediyorum. Bolu’muz adına bu gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar bizim gurur tablomuz. İnşallah Bolu adına başarılı olan gençlerimizin adını daha çok duyarız ve onların çalışma azmini tebrik ederiz." dedi.

Kaynak: İHA