Bafra'da Yazlık Sinema Nostaljisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Bafra Belediyesi tarafından organize edilen “Açık Hava Sinema Günleri” 22 Haziran pazartesi günü Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi bahçesinde başlıyor.

Bafra'da Yazlık Sinema Nostaljisi
Kültür Bakanlığı desteği ile 22-28 Haziran günleri arasında Gençlik Merkezi bahçesinde saat 21.30’da ücretsiz gösterim yapılarak sinemaseverlere yazlık sinema nostaljisi yaşatılacak. Açık hava sinema gecelerinde özellikle çocuklar ve gençler için de seçkin animasyon film gösterimi yapılacak. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, yazlık sinema kültürünün Bafra için çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Bu geleneği yaşatmak adına önceki senelerde de Bafra Belediyesi Kültür Evi bahçesinde sinema nostaljisi yaptıklarını belirten Başkan Şahin, “Bu yıl da hemşerilerimiz yaz gecelerinde açık havada ücretsiz sinema nostaljisi yapacaklar. Sosyal yaşantının vazgeçilmezi ve 70’li yılların sonlarına kadar var olan yazlık sinemalar, ilçemizin değişik noktalarında mevcuttu. Buralarda insanlar açık havada sinema keyfi yaşıyordu. Bizlere bu kültürü yaşatmak adına destek veren bakanlık yetkililerimize bu vesile ile teşekkür ediyor, halkımıza da iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA