Kırıkkale'de 750 Adet Keklik Doğaya Bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü İşbirliği ile Kırıkkale’nin Balışeyh İlçesi Dinek Dağı eteklerinde 750 adet keklik doğaya salındı.

Kırıkkale'de 750 Adet Keklik Doğaya Bırakıldı
Keklik salımı için düzenlenen törene Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdür Yardımcısı Gürsel Doğan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş, Balışeyh İlçe Müdürü Duygu Kara, Keskin İlçe Müdürü Serdal Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırıkkale Şube Müdürü Neslihan Akdemir, Avcı Derneklerinin Başkan ve temsilcileri, personeller, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Neslihan Akdemir konuşmasında geçmiş yıllarda 5 bin adetin üzerinde kekliği doğaya bıraktıklarını bu yılda, yıl sonuna kadar bin adet daha kekliği doğaya bırakacaklarını söyledi.



Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ise Kırıkkale’de yaklaşık 160 bin Hektar hububat, 2 bin 100 hektar bağ alanı bulunduğunu, hububat ürününün ana zararlısı olan süne ve bağ alanlarının önemli bir zararlısı olan çekirge ile biyolojik mücadele amacıyla doğaya keklik salımı yaptıklarını belirtti.

Ayrıca Kırbaş, İl müdürlüğü olarak süne ile mücadele amacıyla altı ekip oluşturarak sürvey çalışmaları yaptıklarını, ilaçlı mücadelenin yanında 125 bin adet parazitoid salımıyla da biyolojik mücadele yürüttüklerini ifade etti.

Yapılan bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Balışeyh kaymakamı Yusuf Yıldırım da konuşmasında, doğal dengenin korunması için yapılan bu çalışmanın çok faydalı olduğunu ayrıca doğaya bırakılan kekliklerin korunmalarının önemine değinerek herkesin bu konuda duyarlı olmalarını ve hassasiyet göstermeleri gerektiğini söyledi.



Konuşmaların ardından Balışeyh kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Müdürü Recep Kırbaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırıkkale Şube Müdürü Neslihan Akdemir ve diğer katılımcılar ile birlikte keklikler doğaya bırakıldı.
Kaynak: İHA