İtfaiyeci Ve Sağlıkçıların İlk Sahuru

İtfaiyeciler ve sağlık çalışanları, nöbette ilk sahurlarını yapmanın heyecanını yaşadı.

İtfaiyeci Ve Sağlıkçıların İlk Sahuru
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında santral görevlisinin yaptığı anonsun ardından yemekhaneye giren itfaiyeciler, "kazasız belasız bir nöbet" dileğiyle ilk sahurlarını yaptı.

İtfaiye ekipleri grup amiri Kemal Çıkrıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itfaiyecilerin yemek için çok zaman ayıramadığını belirterek, "Çünkü nöbet sırasında gelecek bir ihbarda, yemeği bırakarak ihbarın yapıldığı yere en hızlı şekilde gideriz. Komuta merkezinden gelen ihbarın ardından gece 1 dakikada gündüz ise 30 saniyede binayı terk etmiş ve yola çıkmış olmak zorundayız" dedi.

İtfaiye eri Hasan Biber ise ilk teravih namazını arkadaşlarıyla itfaiye merkezinde kıldıklarını söyledi.

- Sağlık çalışanlarının sahuru

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesindeki sağlık görevlileri de nöbette ilk sahuru geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Hastane yönetimi tarafından kendileri için hazırlanan kumanyaları alan çalışanlardan hemşire Ebru Yorulmaz, eşi ve çocuklarını evde bırakmanın hüznünü yaşadığını ancak hastanede de bir aile ortamı içerisinde ilk sahurlarını yaptıklarını söyledi.

Yaptıkları işin önemini anlatan Yorulmaz, "Biz ailemizden uzaktayız ama sağlık gibi önemli bir görevi yürütüyoruz. İlk sahurumuzu çalışarak yaptık. Sağlık olsun. Biz vatandaşlarımız için varız" diye konuştu.

Hemşirelerden Funda Arslan ise evde yalnız yaşadığını, hastane ortamında olmaktan daha mutlu olduğunu belirtti.

Kaynak: AA