Hatay'daki Çadır Kentte İlk Sahur

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Hatay'daki çadır kentlerde kalan Suriyeliler ramazanın ilk sahuruna kalktı.

Hatay'daki Çadır Kentte İlk Sahur
Boynuyoğun Konaklama Tesisi'nde 4 yıldır yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, ramazanın ilk orucu için hazırlıklarını yaptılar. Yaklaşık 2 bin 800 Suriyeli sığınmacının barındığı çadır kentte, kadınlar sahur yemeği hazırlayarak eşleri, çocukları ve yakınlarıyla birlikte yemeklerini yediler.

Suriyeli Vatin Hajramadan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki savaş nedeniyle 4 yıl önce İdlib'in Cisr eş-Şuğur ilçesinden ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Hajramadan, Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını ve ölümden kaçan Suriye halkına kapılarını açtığını belirtti.

Dünya'daki hiçbir ülkenin Türkiye gibi kendilerine sahip çıkmadığını vurgulayan Hajramadan, ''Türkiye hayırsever bir ülkedir. Türk halkına ne kadar teşekkür etsek azdır. Türkiye'nin bize yaptığı iyiliklerin hakkını asla ödeyemeyiz. Bu yıl Türkiye'de dördüncü ramazanı geçiriyoruz. Bu mübarek ayda zalim Esed'ten kurtulmamız için dua ediyorum. İnşallah gelecek yıl ramazanı kendi ülkemizde ve evlerimizde geçiririz'' dedi.

Suriye'deki çatışmalardan 4 yıl önce eşi ve çocuklarıyla kaçarak Türkiye'ye sığınan Tarek Sabbuh ise ramazanın tüm İslam alemine barış huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Zerife Şeyhabet ise ülkesindeki savaşın 4 yıldan fazla süredir devam ettiğini ifade ederek, insanlığın Suriye'de yaşanan zulme ve ölümlere artık sessiz kalmamasını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA