ABD'de Kiliseye Kanlı Saldırı Açıklaması 9 Ölü

ABD’de bulunan ve Afrika kökenli ABD’lilerin gittiği kiliseye silahlı beyaz bir saldırgan tarafından açılan saldırı sırasında 9 kişi hayatını kaybetti.

ABD'de Kiliseye Kanlı Saldırı Açıklaması 9 Ölü
ABD’nin Güney Carolina eyaletine bağlı Charleston kentinde 20’li yaşlarında silahlı bir saldırgan tarihi Emanuel AME Kilisesi’ne ateş açtı. Afrika kökenli ABD’lilerin gittiği tarihi kiliseye gerçekleştirilen saldırı sırasında kilise papazı Clementa Pinckney’in de aralarında bulunduğu 9 kişinin yaşamını yitirdi. Polis Şefi Gregory Mullen konuyla ilgili açıklamasında, 8 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, yaralanan 2 kişinin hastaneye kaldırıldığını ancak 1’inin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

"Bunun, nefret suçu olduğuna inanıyorum" diyen Mullen, "Yapılan korkunç saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti. Bugünün toplumunda yaşayan bir kişinin, insanlar dua ederken kiliseye gelerek onları öldürmesi akıl almaz bir şey” ifadelerini kullandı. Charleston Belediye Başkanı Joe Riley ise kelimelerle tarif edilemeyecek kadar üzücü bir olay yaşandığını kaydetti.

Saldırının ardından kilisenin bulunduğu caddede bir araya gelerek saldırı sırasında hayatını kaybedenler için dua eden mahalle sakinleri, gerçek bir cevap istediklerini belirtti.

Öte yandan, saldırganı 20’li yaşlarında beyaz bir erkek olarak tanımlayan Amerikan polisi saldırı ile ilgili soruşturma başlattı.

Gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerine adaylığını açıklayan Jeb Bush’un, Charleston kentine düzenleyeceği ziyareti iptal ettiği öğrenildi.

Kaynak: İHA