Yozgat'tan Kısa Kısa

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde geçen hafta etkili olan dolu yağışının ardından zarar tespit çalışmaları devam ediyor.

Yozgat'tan Kısa Kısa
Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta ilçeye bağlı 9 köyde etkili olan yağmur ve dolunun ekili alanlara zarar verdiğini anımsatarak, ekili alanları ve bazı ahırları sel bastığını, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün bu köylerde zarar tespit çalışmaları yaptığını söyledi.

Dolu yağışının ilçeye bağlı Karaveli, Ayrıdam, Kepirce, Ocaklı, Karahacalı, Gözbaba, Küçük Taşlık, Günyazı ve Keser olmak üzere 9 köyde ekili tarım arazilerine zarar verdiğini aktaran Arslantaş, "Meydana gelen sel nedeniyle ağaçlar kökünden sökülürken, birçok kümes hayvanı da sele kapılarak telef oldu. Ahırları ve dere yataklarına yakın tarlaları sel bastı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, bu köylerde yapılan incelemelerle zarar tespit çalışmaları yaptı. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderebilmek için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz" diye konuştu.

- Sorgun Belediyesi Ramazan'da 500 kişiye iftar verecek

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Ramazan ayında her gün 500 kişiye iftar yemeği vereceklerini bildirdi.

Şimşek, Belediyede düzenlediği basın toplantısında, Ramazan ayının tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesi diledi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca 500 kişiye iftar yemeği vereceklerini aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı bu akşam kılınacak teravih namazıyla başlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Belediye Sergi Salonu'nda ilk iftarımızı yarın vereceğiz. Her gün 500 kişilik iftar yemeği hazırlayacağız. Bu ay manevi duyguların en yoğun yaşandığı rahmet ve bereket ayıdır. Onun için bizlerin bu ayı iyi değerlendirmesi gerekir. Halkımızın ibadetini en iyi şekilde yapabilmesi için belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Amacımız evinde aşı olmayan bir vatandaşımız kalmasın. İftarını rahatlıkla yapabilsin. İftarlık vermek için hayırsever iş adamlarımız ve esnaflarımız şimdiden bize müracaat ederek katkı sağlamak istediklerini belirtiyor."

- Sarıkaya'da Halk Eğitim Merkezi sergisi açıldı

Sarıkaya ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılan kursiyerler, yıl boyunca yaptıkları ürünleri sergiledi.

Sarıkaya Kız Teknik Meslek Lisesi'nde gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cüneyt Yoldaş, sergideki ürünlerin yaklaşık 8 ay gibi bir süre içerisinde hazırlandığını ve tamamen kadınların el emeklerinden oluştuğunu belirtti.

Halk Eğitim Merkezi olarak bu yıl 39 farklı alanda kurs açtıklarını dile getiren Yoldaş, şunları kaydetti:

"Bu kurslarda 200'e yakın kursiyere sertifika verdik. Eski askerlik şubesinin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçmesiyle ve burada da Halk Eğitim Merkezi kurslarının faaliyete geçmesiyle ilçedeki hanımlara istihdama yönelik eğitimler verildi. Buradaki sergimizde, el işlemelei seramik, dikiş-nakış ürünleri, çeşitli kıyafetler, tablolar, gümüş işlemeleri olan tablolar, süs eşyaları ve bunlara benzer ürünler yer almaktadır. Seneye de inşallah bu kurslarımızı daha kapsamlı ve daha profesyonel şekilde yapmayı hedefliyoruz. Kurslarımız sayesinde ilçedeki hanımlarımız zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendiriyor ve ürünlerini satışa sunuyorlar. Sarıkayalıların kurslarımıza olan ilgilerinden memnunuz ama bu çıtayı daha da artırmayı hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl daha deneyimli öğreticilerle kurslarımız faaliyetlerini sürdürecektir."

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Mermi ve Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Yeleğen kesti.

Daha sonra protokol üyeleri sergideki ürünleri inceledi.

Kaynak: AA