Sınır Köylerinin Yüksek Telefon Faturası Çilesi

Kars'ın Ermenistan sınırında bulunan köylerinde yaşŸayanlar, cep telefonu görüşŸmelerinin yurtdışŸı tarifeye yansıması nedeniyle yüksek ücretli fatura ödemekten dertli.

Akyaka ilçesine bağŸlı Küçük Aküzüm, Kalkankale, Küçük Pirveli, Büyük Pirveli, LJetindurak, Büyük Aküzüm, Kayaköprü ve Aslanhane köylerinde yaşŸayan vatandaşŸlar, Türkiye'de faaliyet gösteren GSM şŸirketlerinin baz istasyonu altyapısının yetersiz kalması nedeniyle telefon görüşŸmelerini yurtdışŸı tarife üzerinden yapıyor.

Ermenistan tarafındaki GSM operatörlerinin kapsama alanına giren vatandaşŸlar, yurtdışŸı tarife nedeniyle aylık ortalama 400 lira telefon faturası ödemek durumunda kalıyor.

Küçük Aküzüm köyü muhtarı Teoman Gelekçi, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, bu durumu uzun süredir gerekli makamlara ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

Gelekçi, baz istasyonunun kurulmasıyla sorunun çözüleceğŸini belirterek, "Bizim karşŸımızda Ermenistan var. Telefon faturalarımıza yüklü ücret geliyor. Devletin bir baz istasyonu kurmaya gücü yok mu? LJok büyük bir maliyet mi?" dedi.

-Vizontele filmini aratmayacak sahneler yaşŸanıyor

Aslanhane köyü muhtarı Celal Kılıç da telefonlarında sürekli Ermenistan operatörlerinin göründüğŸünü kaydederek, şŸu değŸerlendirmede bulundu:

"Bu sıkıntılarımızın giderilmesi için devlet büyüklerimizden gerekli yardımın yapılmasını bekliyoruz. Biz şŸu an Vizontele filmini canlı olarak yaşŸıyoruz. Evimizin içerisinde otururken telefonlarımız çekmiyor, görüşŸme yapmak için yüksek kesimlere çıkıyoruz. Acil hastamız olduğŸu zaman yüksek kesimlere çıkarak şŸebeke arıyoruz. Bu insanlık için zor bir durum."

- "300-400 lira fatura ödüyoruz"

Büyük Pirveli köyü muhtarı Tahir Akçay da görevi nedeniyle sürekli telefon görüşŸmesi yapmak zorunda olduğŸunu aktardı.

Ermeni operatörler nedeniyle yüksek fatura ödediğŸini vurgulayan Akçay, "Cep telefonu şŸebekeleri yüzünden çok sıkıntı yaşŸıyoruz. Ermenistan hattından dolayı sıkıntımız çok. Yüklü faturalar ödüyoruz. 300-500 lira arasında fatura ödemek zorunda kalıyoruz" diye konuşŸtu.

Küçük Aküzüm köyü sakinlerinden Hasan KarabağŸ, "Yurtiçi görüşŸme yapmamıza rağŸmen Ermenistan sınırında olduğŸumuz için yurtdışŸı tarife gözüküyor. Aylık ortalama 300-400 lira civarında cep telefonu faturası ödüyorum. Hem bana hem de görüşŸtüğŸüm insana yüksek fatura gidiyor" dedi.

Kaynak: AA