İstanbul'da Dolandırıcılara Yönelik Operasyon

İstanbul'da, bazı belediye başkanları ve yardımcılarının adını kullanarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 4 kişi yakalandı.

Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu'nun adını kullanan kişilerin, ilçedeki bazı iş adamlarından ''iftar programı düzenlemek ve mağdur kişilere yardım etmek'' amacıyla para aldıklarını tespit etti.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, dolandırıcılardan Nazım Y'nin, iş adamı Metin Şengöz'den aynı yöntemle para isteyeceği istihbaratını aldı.

İş adamı Şengöz'ün Veliefendi Mahallesi'ndeki ofisinde önlem alan sivil polislerden biri, binaya gelen Nazım Y'ye kendisini Şengöz'ün ortağı olarak tanıttı. Zeytinburnu belediye başkan yardımcısı İskenderoğlu'nun muhasebecisi olduğunu söyleyen Nazım Y, iş adamı Şengöz ve yardımcısı olduğunu sandığı polisten, böbrek hastası bir çocuğun tedavisi için yardım etmelerini istedi.

Bir miktar para aldıktan sonra İskenderoğlu adına düzenlenmiş sahte faturayı kesen Nazım Y, ofisten çıkacağı sırada Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Nazım Y'yi bina dışında bekleyen arkadaşları Tahir G. ve Ziya K. da yakalandı.

Polis ekipleri, diğer şüpheli Muhammet K'yı ise Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu'nun adını kullanarak, başka bir iş adamından sokakta yapılacak iftar programı için 26 bin lira istediği sırada yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin, Küçükçekmece, Eyüp, Bakırköy, Bağcılar ve Kadıköy'de belediye başkanları ve yardımcılarının adını kullanarak aynı yöntemle bazı iş adamlarını dolandırdıkları iddia edildi.

AA muhabirinin görüştüğü iş adamı Metin Şengöz, ''Beni arayan dolandırıcı, kendisini belediye başkan yardımcısı olarak tanıtıp böbrek hastası bir çocuk için para istedi ve muhasebecisini göndereceğini ifade etti. Bu kişinin, bir iş adamı arkadaşımı 10 bin lira dolandıran şebekesinin üyesi olduğunu tahmin ederek, polisle irtibata geçtim. Ekipler, dolandırıcıyı suçüstü yakaladı. Milletin paralarını çalan bu dolandırıcıların tutuklanmasını istiyorum'' dedi.

Güvenlik kamerası kayıtlarında, Nazım Y'nin ofise gelişi, iş adamı Metin Şengöz ile görüşmesi, para zarfını alarak ofisten çıkacağı sırada Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınması görüntüleri yer alıyor.

Kaynak: AA