Göynük Belediyesi ' Sakin Şehir' Listesine Girmek İçin Başvuru Yaptı

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ve beraberindeki heyet, Seferihisar Belediyesi’ne giderek “Sakin ŞEhir" (CİTTASLOW) listesinde yer alabilmek için müracaatta bulundurlar.

Göynük Belediyesi ' Sakin Şehir' Listesine Girmek İçin Başvuru Yaptı
Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem’in Göynük’ü ziyareti ile başlayan Cittaslow adaylığı sürecinde Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan’ın Uluslararası Cittaslow 2.Başkanı Tunç Soyer’i Seferihisar’da ziyaret etmesiyle ikinci aşamaya gelindi. Sakin ŞEhir olabilmek için aday olan Göynük’ün kriterler dosyasının teslim edildiği ziyarette Belediye Başkanı Kemal Kazan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Cittaslow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem’i Göynük’e davet ederken ilçenin simgesi olan Zafer Kulesi hediye etti.

Sakin Şehirler anlamına gelen Cittaslow hareketi insanların birbiriyle iletişim kurabilecekleri, sosyalleşebilecekleri, kendilerine yeten, sürdürülebilir, el sanatlarına, doğasına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan ama aynı zamanda alt yapı sorunları olmayan, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan, teknolojinin kolaylıklarından yararlanan kentlerin gerçekçi bir alternatif olacağı hedefiyle yola çıktı.
Kaynak: İHA