Bilecik'teki Sel

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İnhisar ilçesine bağlı Tozman köyünde dün meydana gelen sel nedeniyle zarar gören yerlerde incelemede bulundu.

Vali Nayir, Eldemir ve beraberindekilerle incelemenin ardından yaptığı açıklamada, dün etkili yağış sonrası meydana gelen selin köyde başta altyapı olmak üzere birçok noktaya zarar verdiğini söyledi.

Köyün içme suyu ihtiyacı için tedbir aldıklarını ifade eden Nayir, şöyle konuştu:

"Yıkılan elektrik direkleri yapılmaya çalışılıyor. Bu işlemler birkaç gün süreceği için Kaymakamlığımız önlem alarak en azından acil ihtiyacını karşılayacak şekilde bir jeneratör teminine çalıştı. Tek tesellimiz can kaybının olmaması, onda da erken uyarının önemini gördük. Yukarıda yayladaki vatandaşlarımızı erken uyararak, buradaki muhtarlığımızın duyurmasıyla en azından bir can kaybının burada olmadığını gördük. Giden dünya malı bir şekilde yerine geliyor ama can kaybımız maalesef geri dönmüyor. Dere yatağımız önceden de kısmen kendini göstermiş, tedbirler alınmış ama bu kadar yoğun bir yağışa tahammül edememiş. İmkanlarımız ölçüsünde Ankara'nın da desteğini isteyerek, sayın milletvekillerimizin de desteğini isteyerek, bulacağımız kaynaklarla tekrar içme suyumuzu, kanalizasyonumuzu, yolumuzu, eski haline getirmeye çalışacağız."

Eldemir ise sel nedeniyle can kaybının yaşanmamasının teselli edici olduğunu belirtti.

Ekiplerin özverili çalışma yürüttüğünü ifade eden Eldemir, bu yaranın en kısa sürede sarılacağını vurguladı.

İnhisar ilçesine 14 kilometre mesafedeki 93 haneli Tozman köyünden dün şiddetli yağış sonucu dere taşmış, meydana gelen selde çok sayıda ev ve ağıl çökmüş, park halindeki otomobil ve traktörlerle tarım arazileri zarar görmüştü.

Kaynak: AA