Zabıtadan Fırınlara Ramazan Denetimi

Bucak Belediyesi zabıta ekipleri, ramazan öncesinde ilçe genelinde faaliyet gösteren fırınlarda denetim yaptı.

Denetimlerde ağırlıklı olarak, sağlığa uygunluk koşulları, ruhsat, vergi levhası, çalışanların temizliği, gramaj gibi konular incelendi. Yasalara uygun hareket etmeyen iş yerleri ve imalathanelerin sahiplerine uyarıda bulunuldu.

Zabıta Amiri İsmail Ölmez, yaptığı açıklamada, vatandaşların ekmeğin sağlıklı bir ortamda üretildiğini bilmesini amaçladıklarını belirtti. Vatandaşların fırınlardan gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını istediklerini dile getiren Ölmez, şöyle konuştu:

"Bu nedenle ramazanın vazgeçilmezlerinden ramazan pidesi ve ekmeğin gramaj tespiti, çalışanların kılık kıyafeti ve mekanın temizliği gibi konularda titiz bir çalışma sürdürüyoruz. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Yaptığımız kontrollerde uyarılan konularda hata tekrarlanıyorsa cezai işlem uyguluyoruz. Esnafımız da yapılan denetimler sonrası eksikliklerini gideriyor. Vatandaşlarımız gıda konusunda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşırlarsa şikayetlerini Alo 153 Zabıta'ya bildirebilirler."

Kaynak: AA