Tekirdağ'da Köylülerden 'Bozaltı Ocağı' Tepkisi

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine bağlı Balabanlı Mahallesi’nde yapılması planlanan “Bozaltı Ocağı” projesi için görüşmeye gelen memurlara köylüler tepki gösterdi.

Tekirdağ'da Köylülerden 'Bozaltı Ocağı' Tepkisi
Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine bağlı Balabanlı Mahallesi’ne yapılması planlanan “Bozaltı Ocağı” projesi için protesto gerçekleştirildi.

Balabanlı köyü içinde yapılan protestoya Tekirdağ CHP Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Balabanlı Mahallesi’ne “Bozaltı Ocağı” projesinin yapılması için mahalleliyle görüşmeye gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü memurları vatandaşlar tarafından protesto edildi. Memurların mahalle sakinlerine, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunda bulunan ‘Saat 11’de Balabanlı köyünde bilgilendirmek için gelinmiş bilgilendirme toplantısı yapılmış halka bilgi verilmiş diye hazır bir tutanakla geldiler’ yazısını göstermesiyle tepkileri arttı. Mahallelilerin kendilerini bilgilendirilmediğini iddia etmesi üzerine kısa bir gerginlik yaşandı. Yoğun tepkinin ardından getirilen tutanakta o yazı çizilerek tekrardan yazıldı. Olayın büyümesini engelleyen Tekirdağ CHP Milletvekili Emre Köprülü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün köylülerle görüşmeden ÇED raporunu hazır bir şekilde getirdiklerini söyleyerek, “Sen böyle hazır bir tutanakla gelemezsin. Devamında buraya hazır bir tutanakla geliyorsan ne amaçla geldiğini de buraya geldiğini ispatlamış olursun. Devletin bürokratları önce halk için çalışacak halk da burada işte. Maaşını devletten alan memurlar kamu hizmeti veren memurlar halk için çalışacaklar. Bakın halk da burada o halkı temsil eden insanlar burada. Milletvekili burada ve belediye başkanları buradadır. Dolayısıyla hiç kimsenin böyle davranmaya hakkı yoktur. Bu da net olarak ortaya çıkmıştır. Biz tekrardan yeniden tutanak tutulmasını talep ettik. O tutanak yazıldı. Ama o tutanakta da özellikle toplantının yapılamadığı bölümünü yazmaktan imtina ettiler arkadaşlarımız. Ben hem bunu tespit etmek adına hem de bu konunun altını çizmek adına Çevre İl Müdürlüğünden gelen bürokratlar yanlarından bakanlık temsilcisi de vardı hazır tutanakla geldi. Bu hem suçtur. Buradan gerekli mercileri de uyarıyoruz” şeklinde konuştu.

Protesto Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün konuşmasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA