Sındırgı'da Elektrik Nakil Hatları Yenileniyor

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde UEDAŞ tarafından başlatılan elektrik hatlarında iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Sındırgı'da Elektrik Nakil Hatları Yenileniyor
Sındırgı merkezindeki Pürsünler - Danaçayır Mahallesi yolundaki elektrik ana hattı yenilenmesi için direk yerleri açıldı. Yetkililer, Pürsünler Mahallesi elektrik şebekesinin tamamen yenilenip, yeni trafolar takılacağını açıklandı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve UEDAŞ Elektrik Teknikeri Adem Kurt Pürsünler mahallesinde incelemelerde bulundu. UEDAŞ Teknikeri Kurt cihazların zarar görmemesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Gerilim düşümüyle alakalı problemlerin giderilemesi için çalışmalar yapılıyor. Yol güzergahındaki bir takım problemli yerleri ayarlamak için buradayız. Başkanımızın yardımıyla problemler çözüldü” dedi.

Sındırgı’da her geçen gün hayvancılıkla beraber elektrik gücü ihtiyacının her geçen gün arttığını ifade eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Sındırgı’mızda hayvancılıkla ve tarımla beraber elektrik gücü ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bizler de ekonomiye katkı sağlaması açısından UADEŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu’na durumu arzeddiğimizde sağ olsun bugün Osmanlar, Emendere, Karakaya, Pürsünler mahalleleri ve Şehir Merkezinde çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde çok şükür Osmanlar mahallesini bitirdik. Emendere mahallesi bitmek üzere. Pürsünler mahallesinde ise çalışmalar yeni başlıyor. Bu dediğimiz yerlerde elektrik şebekesi yeniden yapılıyor. Böylece hem gücü artıyor hem de eskiyen hatlar değişiyor. Bu vesileyle de halkımızın ekonomik olarak tarım ve hayvancılığa katkıları da artırılmış olacak. Halkım ve Sındırgı adına UEDAŞ’a teşekkürü borç biliyoruz. Yenilenen bu mahallelerimizde ekonomiye ciddi manada katkıları var. Özellikle hayvancılığın gelişmesiyle süt sağım üniteleri yapılıyor. Daha önce aydınlatma ve birkaç elektrikli cihaz maksadıyla yapılmış sistem bugün taşımaz hale gelmiş. Yeni yapılan sistemle artık hayvancılığa olan katkı süt sağım ünitelerinin ve sulama sistemlerinin yapılmasına imkan sağlayacak" şeklinde konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’a da teşekkür eden Başkan Yavaş, "Büyükşehir Belediyesi ilçemizde 126 kilometre asfalt yapacak. Bu yolda genişleme yapılacağı için elektrik direklerinin yerlerinde sıkıntılar olacaktı, bugün bu sıkıntıları giderdik. Bu vesileyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’a, UEDAŞ Genel Müdürlüğüne ve mahalle halkına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA