Çorum'da Kaçak Kazı İddiası

Çorum'da iki ayrı noktada kaçak kazı yaptıkları iddia edilen şüpheliler, kullandıkları iş makineleri ve diğer malzemelerle suçüstü yakalandı.

Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ortaköy ilçesine bağlı Fındıklı köyündeki birinci derece sit alanı olan bölgede kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin çalışma başlattığı belirtildi.

İnceleme sonrasında söz konusu alanda H.H.K. (34), S.Ç. (57), E.N. (42), Ö.A. (37), Ö.E. (35), E.B. (28) ve Y.A'nın (32) suçüstü yakalandığı ifade edilen açıklamada, yapılan arama sonrasında iş makinesi, çekici, ruhsatsız tabanca ve dedektör ele geçirildiği kaydedildi.

Bir diğer kaçak kazı iddiasının da merkeze bağlı Ayvalı köyü Kaletepe mevkisinde olduğu yönündeki ihbar üzerine de İl Jandarma Komutanlığı ile Amasya Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce ortak operasyon gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, söz konusu alanda da F.D. (39), İ.G. (32) ve G.A'nın (44) suçüstü yakalandığı, yapılan aramada iş makinesi, kazma, kürek ile demir levye ele geçirildiği belirtildi.

Her iki olayda da ele geçirilen malzemelere el konulduğu, şüphelilerin alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA